Uvjeti korištenja

Uredništvo stranica MojStrip (u daljnjem tekstu Uredništvo) donosi uvjete i pravila korištenja (u daljnjem tekstu Uvjeti) stranica MojStrip (u daljnjem tekstu Stranice)

Ovaj dokument opisuje uvjete korištenja Stranica kao i sve sadržaje i servise koji se na njemu nalaze. Pretpostavlja se da ste pročitali Uvjete i da ste s njima suglasni. Ukoliko niste, očekujemo da više ne posjećujete ove Stranice.
Uvjeti su podložni promjenama te se očekuje da ćete ih pratiti.

Točnost i potpunost sadržaja
Uredništvo će uložiti razuman napor kako bi objavljeni sadržaji bili aktualni, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na ovu stranicu koriste sadržaje na vlastitu odgovornost. Uredništvo neće biti odgovorno ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja Stranica ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u sadržaju.

Autorsko pravo
Zabranjeno je bilo kakvo posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja sa stranica. Sve fotografije i tekstovi podložni su autorskim pravima. Sve fotografije pa i fotografije koje su su dobivene iz privatnih albuma za njihovu daljnju upotrebu potrebna je izričito pravo vlasnika na korištenje.

Sadržaji koje objavljuju posjetitelji
Posjetiteljima je na Stranicama omogućeno komentirati vijesti i sudjelovati u raspravama na forumu. Uredništvo nije vlasnik sadržaja kojeg objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji Stranica iako zadržava pravo da takav sadržaj koristi u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen. Sadržaj koji objavljujete ne smije kršiti zakonske propise Republike Hrvatske. Uredništvo ne preuzima odgovornost za točnost komentara te se ne mora nužno slagati s mišljenjem autora. Također, nije dozvoljeno objavljivati bilo kakve reklamne sadržaje. Ostavljanjem komentara na vijesti ili poruke na forumu podrazumijeva da ste spremni snositi zakonske posljedice. Svi sadržaji koje Uredništvo Stranica smatra neprikladnima biti će uklonjeni bez prethodne najave.

Praćenje pristupa s IP adresa
IP adresa je brojčana oznaka koja se dodjeljuje korisničkom računalu kad je ono priključeno na Internet. Na Stranicama se bilježi informacija o IP adresama računala s kojih posjetitelji pristupaju te se iste koriste isključivo za jednoznačno utvrđivanje aktivnosti korisnika i u svrhe lakše administracije i održavanja Stranica. Pomoću podatka o IP adresi može se, u uvjetima i na način predviđen zakonom kod davatelja usluge pristupa Internetu, utvrditi stvarni identitet korisnika. Uredništvo će podatke o IP adresama svojih korisnika dati na uvid ovlaštenim osobama treće strane samo u okolnostima i slučajevima predviđenim Kaznenim zakonom RH, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o obavještajnim službama RH. Korisniku koji objavi neprimjeren ili štetan sadržaj bit će privremeno ili trajno zabranjeno korištenje usluga Stranica i o tome će biti obaviješten korisnikov pružatelj internetskih usluga.